Soomlane: alkoholi toomine Eestist aitas kokku hoida üle 1000 euro

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alkoholikastid teel Soome laevale.
Alkoholikastid teel Soome laevale. Foto: Küllike Rooväli

Soomlane Tere Sammallahti avaldas selle nädala esmaspäeval oma blogis kirjutise, milles tõdes, et alkoholi toomine Eestist aitas tal hoida kokku 1160 eurot.

Sammallahti käis möödunud sügisel Tallinnas ühepäevasel kruiisil ja ostis Eestist ka alkoholi, kirjutab iltasanomat.fi.

«Arvutasin kokku kõik selle reisiga seotud kulutused, mille hulka käisid ka laevapiletid ja bensiin. Jäin suurelt plussi, sest hoidsin kokku üle 1000 euro,» kirjutas soomlane.

Sammallahti suunas oma kirjutises kriitika Soome poliitikutele.

«Teile, kes te teete poliitikat, võtke teadmiseks, et keskmine soomlane peab üsna palju töötama, enne kui ta saab korraliku netopalga,» edastas Sammalahti oma nägemuse.

Sammalahti blogisissekannet on Facebookis jagatud 5100 korda. Ta kritiseerib selles Soome alkoholipoliitikat ja sellega seotud seadusemuudatusi.

Soome parlament hakkab alkoholiseaduse muudatusi arutama alles hiljem sellel kevadel. Juba nüüd on välja lekkinud, et uus seadus hakkab piirama alkoholi müüki ning tõstetakse alkoholiaktsiisi.

Sammallahti süüdistab Soome riiki silmakirjalikkuses. Tema sõnul ei aita uus seadus kaasa alkoholitarbimise vähenemisele ning hoopis suurendab makse.

«Miks mind ja minusarnaseid normaalseid inimesi ahistatakse? Ma ei taha riigilt muud kui elada oma elu ilma, et ma peaksin hullupööra kõrgeid makse maksma ja tagakiusamist taluma. Seaduseväänajate ja poliitikute tegevus muutuba aina jultunumaks,» edastas soomlane.

Sammamalhti selgitab, et Soomes on juba pikka aega olnud alkoholi teema üleval ning ta tahtis oma sõna sekka öelda.

Ta lisas, et Soome peaks muutma oma alkoholipoliitikat nii, et see mõjutaks eelkõige alkohoolikuid, mitte aga ei seaks piiranguid normaalselt alkoholi tarbivatele inimestele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles