Malaisia minister: uutelt satelliidifotodelt paistab 122 ookeanis ujuvat tükki

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Malaisia transpordiminister Hishammuddin Hussein näitas täna uusi satelliidifotosid.
Malaisia transpordiminister Hishammuddin Hussein näitas täna uusi satelliidifotosid. Foto: SCANPIX

Malaisia ametivõimud said India ookeanist tehtud uusi satelliidifotosid võimalike lennukivraki tükkidega, rääkis täna transpordiminister Hishamuddin Hussein.

Ministri sõnul on 23. märtsil tehtud fotod pärit Prantsusmaa firmalt Airbus, vahendas New York Daily News. «Need on seni kõige usutavamad tõendid,» rääkis ta täna Kuala Lumpuris toimunud pressikonverentsil.

Fotodelt on näha 122 erineva suurusega tükki, mis võivad olla pärit Malaysia Airlinesi lennukist Boeing 777-200. Husseini sõnul on suurim 23 meetrit pikk, väiksem umbes meetrine. Osa tükke on värvilised, lisas minister.

Kindlat teavet tükkide päritolust veel pole. Vrakki otsivad riigid saadavad oma laevad kõnealusesse piirkonda, jutustas Hussein.

Varem on Malaisia ametivõimud saanud satelliidifotosid Prantsusmaalt, Hiinalt ja USA firmalt DigitalGlobe. Kõik need toetavad teooriat, et 8. märtsil kadunuks jäänud lennuk kukkus India ookeani.

Minister Hussein peab oluliseks, et piirkonna riigid teevad tihedat koostööd 239 inimese elu nõudnud müsteeriumi lahendamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles