Katainen: ministriportfellide saatus selgub uuel nädalal

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome peaminister Jyrki Katainen (Koonderakond).
Soome peaminister Jyrki Katainen (Koonderakond). Foto: SCANPIX

Soome peaminister Jyrki Katainen kinnitas täna YLE uudistele, et kahe ministriportfelli saatus selgub ilmselt järgmisel nädalal.

Vasakliit teatas eile õhtul, et lahkub valitsusest, mistõttu jäävad vabaks spordi- ja kultuuriministri ning transpordiministri kohad. Seni olid neil ametipostidel vastavalt Paavo Arhinmäki ja Merja Kyllönen.

Katainen ei tahtnud öelda, kas lahkunute asemele võiks tulla kaks uut inimest või plaanitakse nende senised tööülesanded praeguste ministrite vahel ära jagada.

Kui tulevad uued inimesed, siis ilmselt antakse kohad suurimale koalitsiooniparteidele ehk Koonderakonnale ning Sotsiaaldemokraatlikule Parteile.

Katainen ei vaimustunud ideest anda mõlemad kohad sotsiaaldemokraatidele, et valitsuse ideoloogiline tasakaal parem-vasak teljel püsiks praeguse taseme lähistel.

«Praegune valitsus ei ole moodustatud ideoloogilise joone tõmbamise järgi. Selleks läheks vaja põhjalikumat ja mõlemapoolset ideoloogilist analüüsi,» märkis valitsusjuht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles