Taani loomaaed hukkas korraga terve lõvipere

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaks Kopenhaageni loomaaia emaslõvi.
Kaks Kopenhaageni loomaaia emaslõvi. Foto: SCANPIX

Kopenhaageni loomaaed, kes möödunud kuul jõudis rahvusvahelistesse uudistesse terve kaelkirjaku hukkamisega, teatas sel nädalal nelja lõvi tapmisest selleks, et teha ruumi uuele isasele.


Loomaaia pressiesindaja Tobias Stenbaek Bro sõnul tapeti lõvid esmaspäeval. Kaks hukatud looma polnud piisavalt vanad, et omal käel ellu jääda – see tähendab, et muidu tapnuks nad uus isane. Pressiesindaja sõnul pakuti noori lõvisid ka teistele loomaaedadele, kuid kahjuks polnud kellelgi nende vastu huvi.

Kaks ülejäänud hukatud lõvi olid nende noorte vanemad – Kopenhaageni loomaaia kirjeldusel väga vana paar.

Uus isane lõvi toodi Kopenhaagenisse Givskudi loomaaiast. Tema peaks moodustama perekonna kahe 18-kuise emasega. Uus isane on kolm aastat vana ja näeb loomaaia direktori Steffen Straede sõnul väga uhke välja.

Veebruaris vihastas Kopenhaageni loomaaed avalikkust otsusega lasta maha elujõuline kaelkirjak Marius, et vältida sugulusristumist.

Kuigi mõned inimesed sõimavad Kopenhaageni loomaaeda nüüd sotsiaalmeedias tapamajaks, kinnitab Euroopa Loomaaedade Liit, et taanlased pole midagi valesti teinud. Sellised tapmised pole loomaaedades harvad. Liitu kuuluvas 345 Euroopa loomaaias tapetakse igal aastal umbes 3000-5000 looma.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles