Krimmis vangistatud kuus Ukraina ohvitseri vabastati

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Krimmis vangistatud kuus Ukraina ohvitseri vabastati ja nad evakueeritakse veel kolmapäeval poolsaarelt, kinnitas kaitseministeeriumi eestkõneleja.

Viimastel andmetel hoitakse endiselt kinni veel viite kõrges auastmes ohvitseri.

Vabastatute seas on ka kolonel Juli Mamtšur, kes valmistas ligi kolm nädalat kestnud vastupanuga tema baasi piiranud venelastele suurt peavalu.

Ukraina parlamendi spiiker ja presidendi kohusetäitja Oleksandr Turtšõnov ütles, et loodab vabastatud ohvitsere juba neljapäeval pealinnas Kiievis näha.

Turtšõnov oli juba varem päeval teavitanud vähemalt nelja Krimmis vangistatud Ukraina kõrge sõjaväelase peatsest vabastamisest.

Presidendi kohusetäitja lisas, et «neid ohvitsere autasustatakse ning ülendatakse üles näidatud vapruse ja otsusekindluse eest».Ukraina eelmine kaitseminister Ihor Tenjuhh ütles teisipäeval, et Krimmist evakueeritakse 4300 sõdurit. Poolsaare okupeerimise eel paiknes seal ligi 18 000 Ukraina sõjaväelast ja nende pereliiget.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles