Amnesty International: möödunud aastal hukkamiste arv kasvas

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amnesty International: möödunud aastal hukkamiste arv kasvas
Amnesty International: möödunud aastal hukkamiste arv kasvas Foto: SCANPIX

Inimõigusorganisatsiooni Amnesty International raportis seisab, et möödunud aastal hukati ligi 100 inimest rohkem kui 2012. aastal.

Samas on surmanuhtlust karistusmeetodina kasutavate riikide arv 20 aastaga vähenenud 15 riigi võrra, edastab mtv.fi.

Amnesty andmetel hukati 2013. aastal umbes 800 inimest. Sinna sisse ei ole arvatud Hiinas hukatuid, kuna selle riigi hukkamiste kohta täpsed andmed puuduvad.

Inimõigusorganisatsiooni arvates leiab Hiinas aastas aset tuhandeid hukkamisi, kuid see riik ei paljasta täpset surmanuhtluse läbi elu kaotanute arvu.

Raportis seisab, et Lähis-Ida riikides Iraanis ja Iraagis on hukkamised plahvatuslikult kasvanud. 2013. aastal hukati Iraanis 369 inimest ja Iraagis 169 inimest.

USAs kaotas möödunud aastal hukkamise läbi elu 39 inimest. Ligi pooled USA hukkamistest pandi toime Texase osariigi vanglates.

Möödunud aastal kasutati surmanuhtlust 22 riigis. Avalikud hukkamised toimusid Iraanis, Põhja-Koreas, Saudi Araabias ja Somaalias.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles