Ukraina lubab jätkata diplomaatilist suhtlust Armeeniaga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Armeenia president Serž Sarkisjan.
Armeenia president Serž Sarkisjan. Foto: SCANPIX

Ukraina lubas, et säilitab diplomaatilised suhted Armeeniaga sõltumata sellest, millise seisukoha Jerevan võtab homme ÜRO peaassambleel Krimmi annekteerimist puudutaval hääletusel.


Ukraina saatkonna pressiesindaja Jerevanis Ihor Roman ütles täna ajakirjanikele, et nende Kiievisse kutsutud suursaadik Ivan Kuhta naaseb Armeeniasse tuleval nädalal.

Armeenia välisministeeriumi teatel jäävad nemad erapooletuks hääletusel, millega ÜRO kinnitab toetust Ukraina territoriaalsele terviklikkusele ja tunnistab ebaseaduslikuks venelaste Krimmis korraldatud «referendumi».

Kiiev kutsus oma suursaadiku Armeeniast koju möödunud nädalal pärast uudiseid, et Armeenia president Serž Sarkisjan ja tema Vene kolleeg Vladimir Putin jäid telefonivestluses ühele nõule selle osas, et Krimmi Venemaaga liitmine oli näide rahvaste enesemääramisõigusest.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles