Ajakiri Closer maksab Prantsuse presidendi väidetavale armukesele kahjutasu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajakiri Closer maksab Prantsuse presidendi väidetavale armukesele kahjutasu
Ajakiri Closer maksab Prantsuse presidendi väidetavale armukesele kahjutasu Foto: SCANPIX

Prantsuse kohus määras, et kõmuväljaanne Closer peab maksma näitlejanna Julie Gayet`le 15 000 eurot kahjutasu ta eraellu tungimise eest.

Closer avaldas fotod, milles on näha Prantsusmaa presidenti François Hollande´i sõitmas mootorrolleril läbi öise Pariisi väidetava armukese Gayet juurde, kirjutab BBC.

Kõmufotograafid tegid presidendist pildid jaanuaris.

Gayet andis väljaande kohtusse, tahtes saada oma eraelu paljastamise eest kahjutasu 50 000 eurot. Saadav summa on märgatavalt väiksem.

Kohus määras, et ajakiri peab oma järgmise numbri esikaanel teatama näitlejannale kahjutasu maksmisest.

Gayet advokaat sõnas kohtus, et paparatsod jälitasid näitlejannat nagu «näljased hundid».

Closeri advokaadi sõnul oli neil õigus avaldada presidendist ja ta väidetavast armukesest fotod, kuna nende abil tõstatati küsimus presidendi aususest ja eetilisusest.

Closer käivitas Prantsusmaal poliitilise tormi 10. jaanuaril, avaldades pildid Hollande´i ja Gayet' saabumisest naise elukohta.

Hollande ei ole hiljem oma suhet Gayet`ga kommenteerinud. Küll aga teatas ta suhte lõpetamisest seni ta elukaaslaseks olnud ajakirjaniku Valerie Triwerwileriga.

Kahe lapse ema Gayet on lahutatud. Ta on Prantsusmaal tuntud näitlejanna, kes on mänginud rohkem kui 70 filmis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles