Uus info muutis Malaisia lennuki otsingupiirkonda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaapani luure- ja teabeamet avaldas graafiku, kus all keskel on märgitud koht, kus märgati kümmet hulpivat objekti. Vasakpoolne punane joon tähistab lõunakoridori.
Jaapani luure- ja teabeamet avaldas graafiku, kus all keskel on märgitud koht, kus märgati kümmet hulpivat objekti. Vasakpoolne punane joon tähistab lõunakoridori. Foto: SCANPIX

Satelliitfotod näitavad umbes kümmet ujuvat objekti, mis tõenäoliselt pärinevad kadunud Malaisia lennukilt, teatas reedel Jaapani valitsuse esindaja.

Võimalikke rususid märgati umbes 2500 kilomeetri kaugusel Perthist edelas.

Austraalia võimud olid varem hommikul teavitanud , et usaldusväärse juhtlõnga tõttu on kadunud reisilennuki otsingupiirkond muutunud.

«Uus informatsioon saadi enne lennuki kadumist saadud radariandmete analüüsimisel. Selle põhjal võib järeldada, et lennuk liikus oletatust kiiremini, mis omakorda tähendab suuremat kütusekulu ja seega väiksemat lennukaugust,» selgitas merendusametnik otsinguala põhja poole nihutamist.

Malaysia Airlinesi reisilennuk Boeing 777 kadus radariekraanidelt 8. märtsi varahommikul veidi pärast starti Kuala Lumpurist teel Pekingisse. Lennuki pardal oli 239 inimest.

Algselt Lõuna-Hiina merele keskendunud otsingud jõudsid viimastel päevadel välja India ookeani lõunaossa, kus Hiina lennukimeeskond nägi hulpimas "kahtlasi objekte", mille kuulumine lend MH370-le ei ole kinnitust leidnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles