Nuland: Moldova saab USA-lt 10 miljonit dollarit piirijulgeolekuks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moldova lipp riigi pealinnas Chişinăus võidukaare juures.
Moldova lipp riigi pealinnas Chişinăus võidukaare juures. Foto: SCANPIX

USA välisministri asetäitja Victoria Nuland teatas pühapäeval Moldovas, et Washington eraldab Moldovale kümme miljonit dollarit julgeoleku tugevdamiseks piiril.

«Olukord regioonis on keeruline. Seetõttu otsustasime eraldada Moldovale lisaks varem kokku lepitud vahenditele veel kümme miljonit dollarit piirijulgeoleku tugevdamiseks,» ütles Nuland.

Nulandi sõnul puudutasid tema kohtumised Moldova juhtidega lisaks kahepoolsetele suhetele ka olukorda kogu regioonis. USA asevälisminister ütles, et Moldova toetas neljapäeval ÜRO Krimmi-resolutsiooni, millega toetati Ukraina suveräänsust ja territoriaalset terviklikkust.

«Ma ei ole täna Moldovas juhuslikult. Tahame rõhutada oma tõetust Moldova suveräänsusele ja territoriaalsele terviklikkusele ning Moldova elanike õigusele langetada otsus lõimumise kasuks Euroopa Liiduga,» ütles Nuland.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles