Kerry ja Lavrov kohtuvad Pariisis

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA välisminister John Kerry kõnnib Pariisis talle vastu tulnud auto juurde.
USA välisminister John Kerry kõnnib Pariisis talle vastu tulnud auto juurde. Foto: SCANPIX

USA välisminister John Kerry ja Vene välisminister Sergei Lavrov arutavad täna Pariisis Ukraina kriisiga seotud küsimusi.

Kohtumine toimub Venemaa suursaadiku residentsis. Lavrov annab vastuse Ühendriikide ettepanekutele, kuidas pingeid maandada.

USA ametnike sõnul näeb plaan ette võitlussalkade relvitustamist, rahvusvahelisi vaatlejaid vähemuste õiguste kaitseks, Venemaa ja Ukraina otsekõnelusi ja poliitilisi reforme Ukrainas.

USA president Barack Obama ütles reedel teleusutluses, et Venemaa peab oma väed Ukraina piirilt ära tooma ja rahvusvahelise kogukonnaga läbirääkimisi alustama.

Kerry muutis eile Saudi Araabiast USA-sse tagasi lennates plaane ja otsustas vahemaandumisel Iirimaal suunduda kodumaa asemel Pariisi. USA ja Vene välisminister on pärast Krimmi kriisi puhkemist mitu korda silmast silma kohtunud ja vestelnud telefonitsi pea iga päev, kuid lahendust pole leitud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles