Austraalia peaminister: Malaisia kadunud lennukit otsitakse nii kaua kui vaja

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Austraalia peaminister Tony Abbott teatas täna, et Malaysia Airlines kadunud lennuki otsinguid jätkatakse niikaua kui vaja.

Kuala Lumpurist Pekingisse teel olnud lennuk Boeing 777-200 on kadunud juba üle kolme nädala, edastab AP.  

Möödunud nädalal alustati lennuki jäänuste otsinguid India ookeani piirkonnas, mis jääb Austraalia lääneranniku lähedale.

Otsingutes osaleb 26 riiki, mis on välja saatnud 20 uurimislaeva ja –lennukit. Konkreetseid andmeid kadunud lennuki kohta seni pole.

Austraalia peaministri Tony Abbotti sõnul ei saa otsingutele ajalist piirangut panna. «Malaisia lennuki saatus tuleb välja selgitada ja see võtab just nii kaua aega kui võtab,» teatas Abbot Perthi lähedases Pearce`i õhujõudude baasis, kust kogu operatsiooni koordineeritakse.

Valitsusjuht lisas, et otsinguala laiendatakse hoolimata sellest, et satelliitpiltide abil seni merest leitud objektid ei olnud pärit lennukist.

Kadunud lennukis olnud reisijate pereliikmed on kritiseerinud Malaisia võimuesindajate senist uurimistegevust ning arvavad, et nende eest varjatakse fakte.

Malaisia juhid teatasid möödunud nädalal, et kõige suurema tõenäosusega kukkus lennuk jälgi jätmata India ookeanisse ning kõik pardal olnud hukkusid.

Abbotti sõnul edastasid Malaisia võimud kogu seni teadaoleva informatsiooni.

Kuna lennuki kohta andmed puuduvad, siis on hakanud sotsiaalmeedias levima vandenõuteooriad alates pilootide enesetapust kuni lennuki kaaperdamiseni terroristide poolt.

Malaysia Airlinesi lennuk kadus 8. märtsil. Pardal oli 239 inimest.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles