Lõuna-Korea avas merepiiril Põhja-Koreaga vastutule

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lõuna-Korea avas esmaspäeval merepiiril Põhja-Koreaga vastutule, teatas Soul.

Lõuna-Korea ühendatud peastaabi sõnul oli Põhja-Korea tulistanud lahinglaskmise õppuste käigus Lõuna-Korea vetesse rohkem kui sada mürsku.
 
Pooled ei paistnud tulistavat kindlaid sihtmärke, suunates tule merele, ütles peastaabi esindaja.
Piiri lähedal asuvate Lõuna-Korea saarte Baengnyeongi ja Yeonpyeongi elanikud toimetati igaks juhuks varjenditesse, ütlesid sealsed võimud.
 
Lõuna-Korea kaitseministeeriumi kohaselt teavitas Põhja-Korea neid kavatsusest korraldada Kollases meres asuva piiri lähedal õppusi. Pyongyangi õppused on tavalised, neist teavitamine aga mitte.
 
Õppused algasid kell 12.15 (Eesti aja järgi 06.15), Lõuna-Korea avas omapoolse tule poole tunni jooksul.
 
Põhja-Korea korraldas 2010. aasta 23. novembril piiriäärsele Yeonpyeongi saarele mürsurünnaku, milles hukkus kaks Lõuna merejalaväelast ning kaks tsiviilisikut.
 
Pyongyang ei tunnusta kahe riigi vahelist merepiiri, öeldes et selle märkisid pärast 1953. aastal lõppenud Korea sõda ühepoolselt maha USA juhitud ÜRO väed.
 
Koread süüdistavad alatasa teineteist merepiiri rikkumises. 1999., 2002. ja 2009. aastal vallandasid säärased vahejuhtumid piiratud sõjategevuse.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles