Barack Obama mõrvakatses süüdistatud mees sai 25 aasta pikkuse vanglakaristuse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oscar Ortega-Hernandez
Oscar Ortega-Hernandez Foto: SCANPIX

USA kohus mõistis 25 aastaks trellide taha Idaho osariigist pärit mehe, keda süüdistati USA presidendi Barack Obama mõrvakatses.

Nüüd 23-aastane Oscar Ramiro Ortega-Hernandez tulistas 2011. aastal ründerelvast vähemalt kuus lasku Valge Maja suunas, edastab abcnews.go.com.

USA president ja ta abikaasa Michelle Obama ei olnud juhtunu ajal ei Washingtonis ega ka Valges Majas. Intsidendis mitte keegi kannatada ei saanud.

Möödunud aastal loobusid prokurörid Ortega-Hernandezi vastu esitatud mõrvakatse süüdistusest. Ta mõisteti lõpuks süüdi eluaseme kahjustamises 100 000 dollari väärtuses.

Samuti mõisteti ta süüdi sündmuskohal olnute nagu Obama teise kahe pereliikme, Valge Maja töötajate, julgeolekuagentide ja turistide elu ohtu seadmises.

Prokurörid nõudsid talle 27 ja poole aasta pikkust vanglakaristust, kuid ta sai lõpuks 25 aasta pikkuse vanglakaristuse.

Politsei tabas tulistaja vähem kui nädala pärast tulistamist Pennsylvanias. Ta oli sõitnud 3200 kilomeetrit oma kodukohast Washingtoni. Enne seda oli ta sõpradele öelnud, et tahab tappa president Obama ning see on talle jumala poolt antud ülesanne.

Ortega-Hernandez sõnas kohtus, et ta vabandab oma käitumise pärast.

«Ma ei ole paha inimene. Tegin vaid väga suure vea,» lausus mees.

Ortega-Hernandezi advokaadi Robert Feiteli kinnitusel ei olnud ta kliendil tegelikult plaanis kedagi tappa.

Kohtunik Rosemary Collyer sõnas, et Ortega-Hernandez pani toime kuriteo hoolimata sellest, et tal ei pruukinud olla eesmärgiks president tappa.

«Tulistada Valget Maja ja arvata, et saab lihtsalt minema jalutada? Kui sulle president ei meeldi, saad tema vastu hääletada,» nentis kohtunik.

 

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles