Tuneesia vägistajapolitseinikud pandi vangi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vägistajapolitseinike protsess tõi kohtu ette õiglust nõudma ka Tuneesia naisõiguslased.
Vägistajapolitseinike protsess tõi kohtu ette õiglust nõudma ka Tuneesia naisõiguslased. Foto: SCANPIX

Tuneesias saadeti seitsmeks aastaks vangi kaks politseinikku, kes vägistasid oma tööautos 27-aastase naise.


Ohvri – Meriem Ben Mohamedi – sõnul ründasid politseinikud teda pärast seda, kui olid peatanud auto, kus viibisid tema ja ta kihlatu.

Oma süüd eitavate politseinike väitel oli paar amoraalses asendis. Lisaks väitsid nad kohtu ees, et ohver üritas neid võrgutada ning protsessi alguses üritas prokurör süüdistusi esitada hoopiski paarikesele, leides, et nood panid toime sündsusetuse.

Meriem Ben Mohamedi juhtum põhjustas Tuneesias tõsise pahameeletormi. Terve riigi nimel vabandas ohvri ees isegi president Moncef Marzouki.

Karistada sai veel kolmaski politseinik – tema ei osalenud vägistamises, küll aga üritas pangaautomaadi juures raha välja pressida naise kihlatult. Väljapressijat karistati kaheaastase vangistusega.

Pärast kohtuotsuse teatavakstegemist märkis Meriem Ben Mohamedi advokaat, et naine on pettunud ja peab karistusi liiga leebeiks. AFP teateil lahkunud naine kohtust nuttes ja öeldes: «Kui mina nõuan õiglust, siis nemad solvavad mind.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles