Euroopa ohtlikemad maanteed on Rumeenias ja Poolas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Euroopa Komisjoni vastse liiklusohutusraporti kohaselt on kõige hullem olukord Rumeenia ja Poola teedel. Neist esimese teedel hukkub keskmiselt 92 inimest iga miljoni elaniku kohta, teise omadel aga 52 miljoni kohta.


Aastaid 2010-2013 analüüsinud raporti kohaselt hukkus ainuüksi mullu ELi teedel 26 000 inimest. Tõsi, olukord on paranenud, sest võrreldes aasta varasemaga oli hukkunuid kaheksa protsenti vähem.

Poola karmistas karistusi liiklusrikkumise eest viimati selle aasta alguses. Lisaks üldisele halvale olukorrale ajendas neid uue aasta esimese päeva tragöödia, kus 26-aastane mees sõitis oma BMWga kõnniteele ja tappis kuus jalakäijat, nende seas ühe lapse.

«Purjuspäi sõitmise probleem on, et selline käitumine on jätkuvalt ühiskondlikult aktsepteeritud,» leidis toona Poola siseminister Bartlomiej Sienkiewicz.

Kõige parem on olukord Rootsi ja Suurbritannia teedel, kus mullu hukkus miljoni elaniku kohta vastavalt 28 ja 29 inimest.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles