Prantslanna pidas 87 koera

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Lõuna-Prantsusmaal Bessani linnas avastas politsei 54-aastase naise, kes elab koos 87 koeraga. Lisaks neile hoidis naine sügavkülmas veel surnud koerte laipu.


Õudse leiu peale jõudsid võimud pärast seda, kui naise tervise pärast murelikud naabrid olid talle kutsunud kiirabi. Elamisse sisenedes leiti sealt 87 koera, 20-30 koera lagunevad laibad ja veel mõned surnud penid külmutusest.

Kuigi pidev haukumine oli naabreid häirinud juba ammu, tunnistasid nad siiski üllatust, kui kuulsid loomade täpset arvu. «Me teadsime, et tal on koerad, aga mitte seda, et neid on nii palju,» tunnistas üks naaber. «Ma poleks iial uskunud, et seal elab neid 87.»

Halb lõhn levis tema kodu ümber juba aastaid. Mõni naaber oli selle tõttu endale isegi eraldi õhupuhastaja hankinud.

Naabrid olid ka varem kohale kutsunud sotsiaaltöötajaid, kuid keegi ei pääsenud majaperenaise loata koerterohkesse elamisse sisse.

Viimastel nädalatel hakkas naabritele muret valmistama majaproua enda väljanägemine. Ta ilmutas tõsiseid alatoitumuse märke.

«Ta vajas toitu oma koertele ja iseendale,» rääkis naaber Paulette Bourdelois. «Sestap viisin talle natuke süüa, kuid majja sisse ei läinud.»

Järgmisel päeval läks naine aga korraks majast välja. Niipea, kui ta seda tegi, kutsusid naabrid kohale päästeteenistuse.

Nüüd uurivad võimud, kuidas nii ekstravagantsete eluviisidega kodanikul õnnestus nende tähelepanust nii pikalt pääseda. Loomad on viidud varjupaika, nende omanik kohalikku haiglasse.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles