Hollandi välisminister ei taha saata liitlasvägesid Venemaa naabrusse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõdurid mullu Poolas õppusel Steadfast Jazz.
Sõdurid mullu Poolas õppusel Steadfast Jazz. Foto: SCANPIX

Hollandi välisminister valas Brüsselis NATO kohtumisel külma vett Poola nõudmisele, et nende riiki paigutataks kaks liitlaste jalaväebrigaadi, kirjutab täna Poola Raadio koduleht.


Poola välisminister Radoslaw Sikorski väljendas kohtumisel seisukohta, et nende riik rõõmustaks, kui sinna paigutataks kaks brigaadi ehk umbes 10 000 liitlassõdurit.

«Poola on NATOsse kuulunud praeguseks 15 aastat – ja siiani on ainsad [alliansi] püsivad sõjalised institutsioonid meie juures konverentsikeskus ja väljaõppebaas,» märkis Sikorski, lisades, et kõigil liikmesriikidel peaks olema sama julgeoleku tase.

Hollandi välisminister Frans Timmermans ütles aga Briti ajalehe Daily Telegraph kohaselt seepeale: «Me ei vaja mingeid NATO vägesid Venemaa piirile.» Lehe väitel viitas ta sellega oma riigi soovimatusele provotseerida venelasi.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles