Hispaania paremäärmuslased avasid rassistliku toidupanga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Valencia prokuratuur kaalub uurimise alustamist paremäärmusliku partei osas, kes jagas linna kõige paljurahvuselisemas osas Orriolsis üle tuhande kilo toiduabi välja vaid Hispaania kodakondsusega inimestele.


Paremäärmuslik España 2000 avas vaid hispaanlastele avatud supiköögi piirkonnas, mille elanikkonnast 30 protsenti moodustavad immigrandid.

Valencia linnavalitsuse sotsialistist pressiesindaja Joan Calabuig nimetas sellist sammu jälgiks ning lisas, et linn ei saa lasta sellist häbiväärset diskrimineerimist toimuda.

Kuigi üks Orriolsi elanik kaebust esitanud pole, kaebavad inimõiguslased, et España 2000 lähenemine läheb vastuollu nii Hispaania põhiseaduse kui ÜRO inimõiguste ülddeklaratsiooniga.

Ka oma meeleavaldused, kus tuuakse välja loosungid nagu näiteks «Araablastele «ei», Hispaania pole loomaaed», korraldab España 2000 tavaliselt immigrandirohketes piirkondades. Partei liider José Luis Roberto on ühtlasi ka Hispaania Üleriigilise Bordelliomanike Liidu juht.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles