Ukraina siseminister: Janukovõtš andis käsu meeleavaldajaid tulistada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ukraina siseministri kohusetäitja ütles täna, et nüüdseks kukutatud Kremli-meelne president Viktor Janukovõtš andis veebruaris Kiievis käsu meeleavaldajaid tulistada.
 


«Janukovõtš andis kuritegeliku käsu avada 18.-20. veebruaril meeleavaldajate pihta tuli,» ütles siseminister Arsen Avakov.

Avakovi sõnul aitasid Vene Föderaalse Julgeolekuteenistuse (FSB) töötajad Janukovõtšil meeleavaldajatevastast «terroritõrjeoperatsiooni» läbi viia.

Ligi kolm kuud kestnud ning sporaadiliselt vägivaldseks muutunud Kiievi valitsusvastsed meeleavaldused kulmineerusid Janukovõtši riigist põgenemise ning tema ametist tagandamisega 22. veebruaril.

18. ja 19. veebruari öösel Kiievi kesklinnas aset leidnud tänavakokkupõrgete tagajärjel suri 20 inimest kuulihaavadesse, enamik neist protestijad.

20. veebruaril hukkus Kiievi Iseseisvuse väljakul puhkenud kokkupõrgetes 60 inimest. Paljud neist surid arvatavasti snaiprikuulide läbi.

Venemaa väitel avasid marurahvuslased esmalt miilitsa pihta tule, et provotseerida verevalamist, milles saaks süüdistada Janukovõtšit ja tema toetajaid Kremlis.

Ukraina prokurörid teatasid neljapäeval 11 märulimiilitsa töötaja ja nende ülema vahistamisest kahtlustatuna rahutustes osalemises.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles