Venemaa jagab oma passe Gruusia elanikele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse näitleja Gerard Depardieu oma Vene passiga.
Prantsuse näitleja Gerard Depardieu oma Vene passiga. Foto: SCANPIX

Gruusia peaministri eriesindaja Venemaal Zurab Abašidze tunnistas täna, et jagab mõnede opositsioonipoliitikute muret peamiselt armeenlastega asustatud Samtshe-Džavahhethi piirkonna elanikele Vene passide väljastamise pärast.


«Tegemist ei ole uue nähtusega. Sel protsessil võib olla Gruusiale mõningane mõju, aga praeguses järgus ei saa rääkida mingist ebatavalisest sündmusest, ehkki see informatsioon nõuab kontrollimist,» ütles Abašidze ajakirjanikele.

Gruusia ajakirjanduse väitel saavad Ahhalkhalakhi linna elanikud Vene passe Thbilisi Šveitsi saatkonna Venemaa esindusest lihtsustatud korras.

«Gruusia peaks Venemaa esindaja otsekohe välja kutsuma ja nõudma passide väljastamise protsessi peatamist, vastasel juhul suletakse Venemaa esindus Thbilisis,» ütles endine Gruusia asevälisminister Nikoloz Vašakidze.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles