Vene meedia: FSB möönis ohvitseri viibimist Kiievis verevalamise ajal

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahutu Maidan 20. veebruaril.
Rahutu Maidan 20. veebruaril. Foto: SCANPIX

Vene Föderaalne Julgeolekuteenistus (FSB) tunnistas täna, et nende kõrge ohvitser oli veebruaris veriste kokkupõrgete ajal Kiievis, kuid viibis seal vaid «Vene saatkonna turvalisuse tagamiseks».

«Me kinnitame, et (FSB kindral) Sergei Beseda viibis 20.-21. veebruarini Kiievis ...selgitamaks välja Vene Ukraina-saatkonna ja teiste Kiievis asuvate Vene rajatiste vajalikku julgeolekutaset,» vahendasid Vene uudisteagentuurid FSB allikat.

Beseda kohtus Ukraina julgeolekuteenistuse (SBU) esindajatega ja taotles kohtumist toonase presidendi Viktor Janukovõtšiga, kuid sellest keelduti, ütles allikas.

Allika sõnul Besedal kahepäevasel visiidil muid ülesandeid ei olnud.

Ukraina siseminister Arsen Avakov ütles neljapäeval, et FSB töötajaid aitasid Janukovõtšil «neil päevil läbi viia meeleavaldajate vastast terroritõrjeoperatsiooni».

18. ja 19. veebruari öösel Kiievi kesklinnas aset leidnud tänavakokkupõrgete tagajärjel suri 20 inimest kuulihaavadesse, enamik neist protestijad.

20. veebruaril hukkus Kiievi kesklinnas puhkenud kokkupõrgetes 60 inimest. Paljud neist surid arvatavasti snaiprikuulide läbi.

SBU juhi Valentõn Nalõvaitšenko sõnul võttis FSB osa nii "terroritõrjeoperatsiooni kavandamisest kui ka elluviimisest".

Ukraina välisministeerium nõuab Beseda küsitlemist, et välja selgitada mehe 20. veebruaril Kiievis viibimise põhjus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles