Soome peaminister astub juunis tagasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome peaminister Jyrki Katainen.
Soome peaminister Jyrki Katainen. Foto: SCANPIX

Soome peaminister Jyrki Katainen teatas laupäeval, et astub juunis peaministri ja Koonderakonna esimehe kohalt tagasi, kirjutas väliskaubandusminister Alexander Stubb laupäeval suhtlusvõrgustikus Twitter.

«Ta on olnud hea sõber ja mentor. Minu lugupidamine,» kirjutas Stubb.

Katainen teatas täna pressikonverentsil, et astub juunis tagasi ega kandideeri suvel toimuval Koonderakonna kongressil uuesti partei esimeheks, mistõttu ei ole ta siis ka enam peaminister, vahendas Reuters. Katainen lisas, et ei kandideeri mai lõpus ka Euroopa Parlamenti, samuti loobub ta kandideerimast Soome parlamenti tuleval aastal.

Kataineni sõnul on ta aga huvitatud tööst rahvusvahelisel areenil, näiteks Euroopa Komisjonis.

Põhjendades oma loobumist erakonna juhi kohast ütles Katainen, et Koonderakonda tuleb saada uusi inimesi ja koos nendega ka uusi mõtteid ja ideid.

Katainen on juhtinud Koonderakonda 10 aastat. «Kümme aastat on väga pikk aeg. Ma tahan oma elus edasi minna,» ütles Katainen.

Koonderakond valib uue liidri parteikongressil juunis.

Katainen ütles, et uuest esimehest saab loomulikult ka Koonderakonna peaministrikandidaat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles