Lõuna-Koreas leiti taas arvatavalt Põhja-Koreast pärinev droon

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mehitamata droon leiti Lõuna-Koreas  Samcheokist mägedest.
Mehitamata droon leiti Lõuna-Koreas Samcheokist mägedest. Foto: SCANPIX

Lõuna-Korea relvajõud teatasid pühapäeval, et on taas leidnud riigi territooriumilt eraldusmärkideta drooni, mis pärineb arvatavasti Põhja-Koreast.

Tegemist on mõne nädala jooksul juba kolmanda sarnase intsidendiga. Märtsis leiti allakukkunud droon piirilinna Paju lähedalt ning selle nädala alguses veel üks Baengnyeongi saarelt.

Pühapäeval leitud droon oli kukkunud alla idapoolses Jeongseoni maakonnas, ligikaudu 130 kilomeetri kaugusel kahe Korea piirist, ütles kaitseministeeriumi kõneisik.

Ministeeriumi esindaja sõnul kujutavad droonid riigile märkimisväärset ohtu ning Lõuna-Korea kavatseb peagi töötada välja viisi nende tuvastamiseks.

Kaameratega varustatud droonide salvestusseadmetelt leiti sadu madala resolutsiooniga fotosid piirialadest, pealinnast ning presidendipaleest, teatas kaitseministeerium.

Kõik mehitamata luurelennukid on olnud algelise kujundusega, umbes ühe meetri pikkused ja
kahe meetri laiused ning helesinist värvi.

Soul teatas kolmapäeval, et koreakeelsete sõnade kirjaviis luurelennukite akudel tõendab nende Põhja-Korea päritolu.

Põhja-Korea näitas mullu juulis Pyongyangis toimunud sõjaväeparaadil muu relvastuse seas ka algelisi droone.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles