Ameeriklased ei taha piiblitüli tõttu Hiina lennujaamast lahkuda

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiinas trükitud kakskeelne Uus Testament.
Hiinas trükitud kakskeelne Uus Testament. Foto: Reuters / Scanpix

Neli Ameerika Ühendriikide kristlast keelduvad neilt konfiskeeritud 300 piibli tõttu lahkumast Hiina Kunmingi lennujaamast.


Ameeriklaste sõnul ei lahku nad enne, kui on oma piiblid tagasi saanud.

«Nad väidavad, et piiblite toomine Hiinasse on ebaseaduslik, kuid nad pole suutnud meile näidata ühtegi sellekohast seadust,» ütles grupi juht Pat Klein ajalehele The Times.

Kleini sõnul on hiinlased neid hästi kohelnud, kuid neid on filmitud ja kasvavalt ärevil ametnikud on neid öösel üles äratanud.

Ameeriklased plaanisid jagada piibleid Hiina kristlastele. «Hiina propaganda väidab, et nad trükivad 800 000 piiblit kuus, aga inimesed ei saa neid. Inimesed paluvad meilt piibleid. Olen käinud Hiinas 20 aastat ja toonud siia üle 60 000 piibli. Mul on küll varem ka probleeme olnud, kuid mitte midagi sellist,» imestas Klein.

Olümpiakülas on sportlastele jagatud üle 10 000 kakskeelse piibli. Hiina valitsuse eelmisel aastal korraldatud küsitlusest selgus, et Hiinas elab 40 miljonit kristlast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles