Riigikaitseameti juht: Janukovõtš andis end põgenemise eel venelastele vangi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donetskis igatseti Viktor Janukovõtši järele 30. märtsi meeleavaldusel.
Donetskis igatseti Viktor Janukovõtši järele 30. märtsi meeleavaldusel. Foto: SCANPIX

Ukraina tagandatud president Viktor Janukovõtš andis end veebruari lõpus Vene sõduritele vangi ja sõitis kodumaalt minema nende valve all.

Riigikaitseameti juht Valeri Geletei rääkis telekanalile Inter, et detailidesse laskumata ja uurimissaladust paljastamata võib ta öelda, et Janukovõtši viimaseks ettevõtmiseks Ukraina territooriumil oli see, et ta andis end Vene sõdurite kätte vangi.

«Sõjaväelaste kontrolli all olles toimetati ta Vene Föderatsiooni, kus me hiljem nägime teda Doni-äärses Rostovis korraldatud pressikonverentsidel.»

Ta lisas, et Janukovõtši riigist lahkumise üksikasjadega tegeleb Ukraina peaprokuratuur.

Geletei sõnul andsid presidenti turvanud riigikaitseameti töötajad pärast seda, kui Janukovõtš nende teenetest loobus, lahkumisavalduse.

Ukraina julgeolekuteenistuse SBU juht Valentõn Nalõvaitšenko rääkis üleeile, et tagandatud president Janukovõtš põgenes riigist ööl vastu 23. veebruari Sevastopoli kaudu. Mingeid detaile ta ei avalikustanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles