Videolugu: Moldova pealinnas protestiti Venemaa poolt ja vastu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Venemaa provokatsioone separatistlikus Transnistrias pelgavas Moldovas toimusid eile meeleavaldused nii Venemaa toetuseks kui ka vastu.

Venemaa tegevuse Krimmis hukka mõistnud meeleavaldajad marssisid läbi Chișinău kesklinna, lehvitades USA ja Euroopa Liidu lippe. Protestijate kinnitusel ei soovi nad, et Krimmi stsenaarium korduks Moldovas.

«Me protestime Venemaa agressiooni vastu Krimmis ja me ei taha, et Transnistriast saaks uus Krimm,» ütles meeleavaldaja Aline Leah.

«Me oleme siin, et väljendada oma pahameelt Venemaa agressiooni vastu Moldova Vabariigis. Me ei taha, et siin korduks Krimmi stsenaarium. Me tahame, et meie lastel oleks tulevik,» lisas samuti meeleavaldusel osalenud Galina Goncearuc.

Samal ajal toimus Chișinăus ka vastumeeleavaldus, kui Venemaad toetavad protestijad kogunesid linnas asuva Venemaa saatkonna hoone ette, et avaldada toetust Moskvale.

«Ma toetan valikuvabadust, et Moldova saaks ise otsustada, kas ta tahab olla Euroopa Liidus või Tolliliidus. Moldova kodanikel peaks olema võimalus oma tahet avaldada ja mitte nõustuda nende arvamust küsimata neile kehtestatuga,» ütles meeleavaldusel osalenud Aleksandr Butorkin.

«Ma olen jälginud hüsteerilist kampaaniat Venemaa ja Venemaa hiljutiste sammude ründamiseks ja see kõik on väga ebameeldiv. Ma olen siin, et väljendada oma negatiivset suhtumist selle võltshüsteeria vastu, mille USA ja Euroopa on kaela valanud vaesele Venemaale, kes lihtsalt toetab oma rahvast,» lisas samuti protestima tulnud Aleksandr Jermoljuk.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles