Norra ei anna Kremli hääletorule viisat

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dmitri Kiseljov
Dmitri Kiseljov Foto: Youtube

Venemaa riikliku telekanali Pervõi Kanal saatejuht Dmitri Kiseljov peab oma perepuhkuse plaane muutma, kuna Norra ei anna talle Venemaa suhtes kehtestatud sanktsioonide tõttu viisat.

Kiseljovil oli plaanis puhata Põhja-Norras, edastab The Local.

Norra keelt valdav Kiseljov on juba pikka aega olnud Kremli ja president Vladmir Putini hääletoru.

Ukrainas toimuva ja Krimmi anastamise tõttu kehtestas Euroopa Liit Venemaa ametnikele ja muude valdkondade mitmetele esindajatele sanktsioonid, millest üks oli ka viisakeeld.

Kiseljovi sõnul on talle määratud viisakeeld sõnavabaduse rikkumine.

«Olen 100 protsenti Norra sõber ja mulle viisakeelu kehtestamine on sõnavabaduse rikkumine,» sõnas ta Venemaa väljaandele Izvestija.

Kiseljovi sõnul oli tal ja ta pereliikmetel plaanis sõita Murmanskist Gjesværi, mis on Norra põhjatipp.

«Me üürisime Gjesværis viikingite külas majutuse. Tegemist on paigaga, kus on vaid 150 elanikku. Tahtsin lastele näidata sealselt kaunist loodust ja polaarjoone tagust elu. Oleme selle reisi eest juba tasunud,» lausus Kiseljov.

Kiseljov õppis norra keelt Moskva riiklikus ülikoolis ning tal on Norraga pikaajalised sidemed.

Sellele kuul toimub Norras ajakirjanike ühenduse Barents Press iga aastane kokkusaamine, kus peaks osalema ka Kiseljov. Sellesse ühendusse kuuluvad Venemaa, Norra, Soome ja Rootsi ajakirjanikud.

Norra esindaja Amund Trelleviki sõnul oleks kahju kui Kislejovi ei lubataks osaleda.

«Me oleme teadlikud, et ta on üsna vastuoluline isik, kuid just sellepärast ta ongi huvitav ning me ootame teda osalema. Viisakeeluga ei lahenda olukorda Ukrainas ega Krimmis,» lausus Norra ajakirjanik.

Möödunud aasta detsembris sai Kiseljovist Venemaa uue riikliku uudisteagentuuri Rossija Sevodnja (Venemaa täna) juht.

Kiseljov kogus paar nädalat tagasi kuulsust, öeldes et Venemaa on võimeline tegema USAle tuumarünnaku ning muutma selle riigi radioaktiivse tuha hunnikuks.

Samuti on ta radikaalne homovastane.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles