Klitško nõuab piiri sulgemist Vene poliitturistidele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
UDARi juht Vitali Klitško
UDARi juht Vitali Klitško Foto: SCANPIX

Ukraina erakonna UDAR juht Vitali Klitško kutsus üles sulgema Ukraina-Vene piiri Venemaa poliitturistide jaoks.

«Kõik jõustruktuuride juhid peaks praegu viibima Ida-Ukrainas. Olukord tuleb viivitamatult võtta kontrolli alla. Me ei tohi lubada Krimmi stsenaariumi kordumist,» rääkis ta.

Samas väljendas ta nördimust miilitsatöötajate tegevusetuse üle. «Miks militsionäärid vaatavad administratsiooni hoonete hõivamist pealt? Tuleb tegutseda kiiresti ja karmilt. Ka tuleks teha kindlaks ja võtta vastutusele nn kohalikud autoriteedid, kes võimaldavad igati separatistlikke provokatsioonide korraldamist. Ja sulgeda lõpuks piir Vene poliitturistidele!»

Varem oli saanud teatavaks, et riikliku julgeoleku- ja kaitsenõukogu juht Andri Parubi ning julgeolekuteenistuse ülem Valentõn Nalõvaitšenko lendavad viivitamatult Luganskisse ning esimene asepeaminister Vitali Jarema aga Donetskisse. Siseminister Arsen Avakov viibib aga juba nüüd Harkivis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles