The Guardian: kirjanik Jo Nesbø nägi Ukraina kriisi ette?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jo Nesbø
Jo Nesbø Foto: Wikipedia.org

Briti väljaanne The Guardian spekuleeris teemal, kas Norra krimikirjanik Jo Nesbø nägi praegust Ukraina kriisi ja Venemaa agressiooni ette.

Nesbøt tuntakse eelkõige krimiromaanide järgi, milles peategelaseks on politseiinspektor Harry Hole.

Nesbøl on praegu käsil uue telesarja «Occupied» käsikirja ümbertegemine. Kirjaniku sõnul peeti ta nägemust, milles Venemaa vallutab Norra ja võtab oma haldusse kõik sealsed maavarad liiga ebarealistlikuks.

«Kui ma oma ideed kaks aastat tagasi esitlesin, ütlesid produtsendid, et see on ülimalt ebarealistlik ning seda ei saa juhtuda,» lausus kirjanik.

Nüüd aga suhtutakse Ukraina kriisi valguses Nesbø nägemusse teisti, sest rahvusvaheline poliitika ja ka riigipiirid on lühikese ajaga muutunud.

«Skandinaavias on poliitiline olukord üsna stabiilne. Teistest riikidest on äärmuslikke poliitiliste pöörete näiteid. Väga heaks näiteks on 1990. aastate Jugoslaavia. President Slobodan Miloševićil ei kulunud rohkem kui kuus kuud, et demokraatlik riik hukatusse ja kodusõtta paisata,» tõdes Nesbø.

Nesbø jätkab Ukraina olukorra ja Venemaa poliitika jälgimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles