Donetski rahvavabariik ei pidanud päevagi vastu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemeelsed meeleavaldajad Donetski oblastivalitsuse hoone ees täna.
Venemeelsed meeleavaldajad Donetski oblastivalitsuse hoone ees täna. Foto: SCANPIX

Donbassi patriootlike jõudude komitee (KPSD) otsustas tühistas otsuse Donetski rahvavabariigi moodustamisest.

«Seoses viimaste päevade sündmustega on KPSD poole pöördunud palju inimesi, kes pole nõus Donetski rahvavabariigi moodustamisega ega selle ühinemisega naaberriigiga, aga ka referendumi läbiviimisega ilma õigusliku aluseta,» seisab komitee pressiteates.

Seoses sellega otsustas rahvakogu juba eile, et otsus Donetski rahvavabariigi moodustamisest tuleb tühistada. Lisaks keelustatakse oblastis igasuguste referendumite korraldamine ära kuni vastava õigusbaasi loomiseni. Ka kuulutati ebaseaduslikuks avaldused Donetski oblasti eraldumisest Ukrainast ja säilitada regioon sõltumatu Ukraina riigi koosseisus.

Venemeelsed aktivistid kuulutasid eile välja Kiievist sõltumatu Donetski rahvavabariigi.

Vastavasisulise avaldusega esines oblastivalitsuse hoonest välja tulnud meeleavaldajate esindaja, kes kõneles vene keelt ja teatas: «Teatan uue iseseisva riigi – Donetski rahvavabariigi – loomisest.» Ka teatasid venemeelsed, et mais korraldatakse oblastis referendum Venemaaga ühinemise üle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles