Avakov: kriis Luganskis leiab lahenduse 48 tunni jooksul

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemeelsete aktivistide rajatud barrikaadid Luganskis julgeolekuteenistuse hoone ees. Samas lehvib ka Nõukogude Liidu lipp.
Venemeelsete aktivistide rajatud barrikaadid Luganskis julgeolekuteenistuse hoone ees. Samas lehvib ka Nõukogude Liidu lipp. Foto: SCANPIX

Ukraina siseministri kt Arsen Avakovi kinnitusel pole terrorismivastane operatsioon Ida-Ukraina oblastites lõppenud, olukorra lahenemist on oodata järgmise 48 tunni jooksul.

Ida-Ukraina oblastite all pidas ta silmas Harkivi, Donetskit ja Luganskit. Lahendamine võib sisaldada nii poliitilisi sammu kui jõulist vastust, rääkis Avakov täna valitsuse istungil.

«Terrorismivastast režiimi pole kolmes oblastis tühistatud. Kasutusele võetakse vastavad abinõud. Eksisteerib kaks varianti: poliitiline – läbirääkimised ja jõu kasutamine,» rääkis ta.

Minister rääkis ka julgeolekuteenistuse (SBU) hoone hõivamisest Luganskis. Majast on välja lastud 51 pantvangi. Seda, kui palju neid koos separatistidega hoones veel on, ta ei tea. Samas ta rõhutas, et majast väljunud inimeste seas polnud ühtegi SBU töötajat.

«Ma räägin teile sellest, kuidas oli Harkivis. Seisis grupp aktiivseid inimesi, samas juures oli uudishimulikke, ajakirjanikke ehk siis niisugused inimesed, kes ei tahtnud kodus istuda ja tulid lihtsalt vaatama. Pärast otsustasid nad koju minna, kuid see ei õnnestunud. Seal (Luganskis) on sarnane olukord,» jutustas Avakov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles