Tallinki esindaja viitas, et laevas joovad naised peaksid arvestama võimaliku vägistamisega

Liisa Tagel
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vahur Ausmees telesaates.
Vahur Ausmees telesaates. Foto: Pm

Tallink Grupi personali- ja arendusdirektor Vahur Ausmees sõnas Rootsi televisioonis laevadel aset leidvaid vägistamisjuhtumeid kommenteerides, et naised peaksid alkoholi tarvitades olema juba teadlikud sellest, et nad võivad langeda vägistamise ohvriks.

«Iga naine peab enne mõtlema, palju ta joob. Ta teab, kuhu see võib viia. Lisaks saame öelda, et mitte iga purjus inimest ei vägistata,» sõnas Ausmees TV4 Nyheternale kommentaare jagades.

Ausmehe sõnad, mis viitavad, justkui vastutaks naine ise ohvriks sattumise eest, põhjustasid Rootsis tugeva pahameeletormi ning koguvad järjest enam tähelepanu. Tallink Silja rootsikeelne lehekülg suhtlusvõrgustikus Facebook on täis kommentaare, mis mõistavad tema öeldu teravalt hukka.

Sealsamas esines vabandustega ka Tallink Silja tegevdirektor Kadri Land, kes kinnitas, et ehkki Ausmehe kommentaar võib olla vaid pikast intervjuust välja rebitud jutukatke, on tegemist suhtumisega, mille firma hukka mõistab.

Saatelõik, milles Ausmees esines, rääkis alkoholitarbimisest ja sellega seostuvast vägivallast Tallink Silja kruiisilaevadel. Vägivallajuhtumite hulk laevadel on rekordiliselt kasvanud ning seda seostatakse ohjeldamatu alkoholitarbimisega.

Rootsis kehtiv seadus, mis keelab alkoholi müügi silmnähtavalt purjus isikule, Tallinki laevadel ei kehti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles