Välisminister: Gruusia allkirjastab EL-i assotsiatsioonileppe juuniks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maia Pandžikidze ühisel pressikonverentsil oma Saksa kolleegi Frank-Walter Steinmeieriga.
Maia Pandžikidze ühisel pressikonverentsil oma Saksa kolleegi Frank-Walter Steinmeieriga. Foto: SCANPIX

Thbilisi allkirjastab Euroopa Liiduga (EL) assotsiatsioonileppe selle aasta juuniks, ütles Gruusia välisminister Maia Pandžikidze neljapäeval Berliinis visiidil viibides.

«Ma kinnitasin Saksa välisministrile, et Gruusia [...] allkirjastab ELiga assotsiatsioonileppe hiljemalt juuniks,» sõnas Pandžikidze ühisel pressikonverentsil oma Saksa kolleegi Frank-Walter Steinmeieriga.

Gruusia parafeeris leppe läinud aasta novembris ELi idapartnerluse tippkohtumisel Vilniuses. Samal kohtumisel parafeeris leppe ka Moldova.

Saksa välisminister toonitas, et Ukraina kriis ehk «Euroopa üks kõigi aegade tõsisemaid kriise» Gruusiaga leppe sõlmimisele mõju ei avalda.

«Ettevalmistused käivad ja me oleme graafikus,» sõnas Steinmeier.

Pandžikidze sõnul külastab Saksa välisminister Gruusiat juba aprillis, kuid Saksa välisministeerium ei ole visiidi toimumist veel kinnitanud.

«Ma loodan tervitada teid kümne päeva pärast Thbilisis samuti nagu teie olete mind siin tervitanud,» lausus ta.

Steinmeier ja Prantsuse välisminister Laurent Fabius pidid ühiselt Gruusiat ja Moldovat külastama juba märtsis, kuid toonane visiit jäi Ukraina kriisi süvenemise tõttu ära.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles