Lõuna-Korea: allakukkunud algelised droonid on Põhja-Korea omad

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Baengnyeongi saare lähedalt leitud algeline droon.
Baengnyeongi saare lähedalt leitud algeline droon. Foto: SCANPIX

Lõuna-Korea kaitseministeerium väljendas täna veendumust, et viimastel nädalatel leitud kolm allakukkunud drooni kuuluvad Põhja-Koreale.

Algeliste droonide rusud leiti kolmest erinevast kohast, muu hulgas vaidlusaluse merepiiri lähedalt Baengnyeongi saarelt.

«Neid kolme lennumasinat ja neile paigaldatud seadmeid uurides oleme kogunud mitmeid kaudseid tõendeid, mis kõik osutavad kindlalt Põhja-Koreale,» ütles kaitseministeerium avalduses.

Kaameratega varustatud droonide mälukaartidelt leiti sadu madala resolutsiooniga fotosid piirialadest, Lõuna-Korea pealinnast Soulist ning presidendipaleest, teatas kaitseministeerium.

Kõik mehitamata luurelennukid on olnud algelise kujundusega, umbes meetri pikkused ja kahe meetri laiused ning helesinist värvi.

Droonide detailid pärinevad erinevatest riikides nagu Lõuna-Korea, USA, Jaapan ja Hiina ning on kõik üldkättesaadavad.

Luurelennuki seerianumbrid on aga tahtlikult kõrvaldatud, ütles ministeerium, lisades, et põhjalikuma analüüsi juures annavad abi USA eksperdid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles