Lavrov: Kagu-Ukrainas Vene agente ega sõjaväelasi pole

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene välisminister Sergei Lavrov
Vene välisminister Sergei Lavrov Foto: SCANPIX

Venemaa välisministri Sergei Lavrovi kinnitusel pole Kagu-Ukrainas Vene sõjaväelasi ega agente, küll aga võivad sealsetel sündmustel osaleda üksikud Venemaa kodanikud.

Lavrovi sõnul pole Venemaa mingil moel seotud Kagu-Ukraina sündmustega. «Meid süüdistatakse selles, nagu oleks seal mingeid eriteenistuse agente. Neid seal pole. Meie vägesid seal pole. Meie sõdureid seal pole, ka pole seal meie agente,» rääkis ta.

Seal on küll Vene kodanikke, neist mitmeid oli näha reas teleülekannetes – Volgogradist sõitis kohale mingi poiss, siis veel kuskilt. Selle pole midagi imelikku, sest keda kõike seal Maidanil polnud.

Lavrov rääkis Moskvas toimunud pressikonverentsil, et Ukraina kriisi raugemise tagamine on täiesti võimalik. Selleks tuleb näiteks lõpetada «Maidani valitsuse» legitiimsuse tunnustamine iga hinna eest.

Tema sõnul on võtmeküsimuseks reaalsete ja mitte kosmeetiliste reformide teostamine.
Varem ütles ta, et Venemaa nõuab kindlat garantiid Ukraina kui blokivälise riigi staatuse säilimisele, nagu on see kirjas ka Ukraina õigusaktides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles