Merkeli ja Sarkozy tühistatud kohtumine toimub siiski

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Angela Merkel ja Nicolas Sarkozy
Angela Merkel ja Nicolas Sarkozy Foto: SCANPIX

Täna leiab aset Berliinis eelmisel nädalal toimuma pidanud Saksamaa kantsler Angela Merkeli ja Prantsusmaa president Nicolas Sarkozy’i kohtumine, mille põhiteemaks on Euroopa Liidu tippkohtumise ettevalmistamine.

Eelmisel esmaspäeval ootamatult ärajäänud kohtumine sai Prantsusmaa meedias suure tähelepanu osaliseks ning juba spekuleeriti Pariisi ja Berliini valitsuste suurte lahkarvamuste üle. Saksamaa uudisteportaali n-tv andmetel eitas Saksamaa valitsus igasuguseid tülisid ning tõi põhjenduseks vale ajastuse.

Kuupäeva sobimatust asutaksegi parandama täna, kui toimub juba traditsiooniks kujunenud Saksamaa ja Prantsuse riigijuhtide kohtumine. Kuna hetkel on mõlemal riigil eurokriisist eri arvamus, siis on huvipakkuv, millisele otsusele lõpuks jõutakse. Kui Prantsusmaa peab õigeks tugevamat majanduspoliitilist koordineerimist eurotsooni 16 riigis, siis Saksamaa on arvamusel, et kõik 27 Euroopa Liidu liikmesriigi peaksid ühiselt midagi ette võtma.

Oluliseks jututeemaks on ilmselt ka eelarvekärped. Eelmisel nädalal kinnitati Saksamaal n-ö kokkuhoiupakett, millega kärbiti eelarvet 80 miljardi euro ulatuses ning Prantsusmaal lubati laupäeval eelarvedefitsiiti vähendada 2013. aastaks 100 miljardi euro ulatuses.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles