Allikas: MH370 piloot püüdis enne lennuki kadumist helistada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadunud reisilennuki otsingud India ookeanis.
Kadunud reisilennuki otsingud India ookeanis. Foto: SCANPIX

8. märtsil teel Pekingisse kadunuks jäänud Malaysia Airlinesi reisilennuki piloot püüdis vahetult enne lennuki salapärast kadumist helistada, teatas Malaisia meedia uurimisallikale viidates.

Anonüümseks jääda soovinud allikas ei ütle New Straits Timesis ilmunud loos «Meeleheitlik abikõne», kellele Fariq Abdul Hamid püüdis helistada, kuid tema sõnul katkes kõne järsku ilmselt seetõttu, et lennuk eemaldus sidemastist.

Sama väljaanne viitab ka teisele allikale, kelle sõnul ei saa olla kindel, et kõne tehti kadunud Boeing 777-200 pardalt. Samuti märkis allikas, et tegu ei pruukinud olla üldse kõnega, vaid lihtsalt telefoni sisselülitamisega.

Malaisia transpordiministeerium on lubanud New Straits Timesis ilmunud väiteid uurida ja sellele ka vastata. Varem on meedia ja võimude väited lennuki kadumise asjaolude kohta olnud vastandlikud.  

Meedia on Hamidi ja lennuki kaptenit Zaharie Ahmad Shahi seostanud lennuki kadumisega. Uurimises osalev USA Föderaalse Juurdlusbüroo (FBI) uurib ka Shahi kodust leitud kahtlustäratava lennumatkuri andmeid. Näiteks on püütud taastada ka kustutatud faile. Siiski pole teada, kas FBI tulemused ka avaldab.

Seni pole aga avaldatud kindlaid tõendeid, mis lennuki pilootide süüd tõestaksid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles