Austraalia peaminister: Malaisia lennuki otsimine võib kesta väga kaua

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Malaisia kadunud lennukit otsitakse India ookeani lõunaosast laevade ja lennukite abiga. Foto on tehtud Uus-Meremaa õhujõudude P-3 Orioni pardalt.
Malaisia kadunud lennukit otsitakse India ookeani lõunaosast laevade ja lennukite abiga. Foto on tehtud Uus-Meremaa õhujõudude P-3 Orioni pardalt. Foto: SCANPIX

Kadunuks jäänud Malaisia reisilennuki otsingud võivad võtta väga kaua aega, hoiatas Austraalia peaminister Tony Abbott täna, olles päev varem väljendanud veendumust, lennuki musta kasti signaal püüti kinni.

Austraalia on asunud 8. märtsil teel Kuala Lumpurist Hiina pealinna Pekingisse kadunuks jäänud lennukompanii Malaysian Airways reisilennuki Boeing 777 otsinguid juhtima pärast seda, kui keskenduti India ookeanile.

«Me oleme üsna kindlad, et signaalid, mille me avastasime, on lennu MH370 omad,» ütles Hiinat külastav Abbott pressikonverentsil, mille edastas telekanal Sky. «Aga meie ees oleva ülesande raskust ei tohi alahinnata».

«Jah, me oleme otsingupiirkonda oluliselt koomale tõmmanud, aga katse leida midagi maismaast tuhande kilomeetri kauguselt ookeanist 4,5 kilomeetrit allpool merepinda on tohutu töö ja tõenäoliselt kestab see veel väga kaua,» hoiatas ta.

Austraalia laev Ocean Shield tuvastas USA seadmeid kasutades neli signaali, mis arvatakse tulevat allakukkunud lennuki pardasalvestitest.

Otsingutest võtab osa kuni 10 lennukit ja 14 laeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles