Nigeeria islamistid tapsid taas vähemalt 60 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Nigeeria islamistid rühmitusest Boko Haram tapsid pühapäeval riigi kirdeosas Kameruni piiri ääres taas vähemalt 60 inimest, kui korraldasid verise rünnaku Amchakale ja ümberkaudsetele küladele, teatasid võimuesindajad.

«Ründajad olid kahtlusteta Boko Harami usuäärmuslased, kes loopisid majadesse lõhkeseadeldisi, süütasid hooneid põlema ja tulistasid valimatult inimeste pihta. Surma sai vähemalt 60 ja haavata kümneid inimesi,» kirjeldas kohaliku omavalitsuse ametnik Baba Shehu Gulumba.

Gulumba sõnul saabusid islamistid veokite, busside ja koguni mitme soomusmasinaga.

Ründajad rikkusid ühtlasi külade veevõtukohad, mis on elanikele ainsaks joogivee allikaks, lisas Gulumba.

Ametniku sõnul põgenesid veresauna järel piirkonnast sajad perekonnad ja veepuuduse tõttu peavad lahkuma veel paljud teised.

Boko Haram, mis tähendab hausa keeles «Lääne haridus on kurjast», on Nigeeria valdavalt moslemitega asustatud põhjaosas terrorirünnakuid ja inimrööve korraldanud alates 2009. aastast, kuid viimasel ajal on need muutunud eriti vägivaldseks ja ohvriterohkeks. Nad on rünnanud nii isoleeritud külasid, kirikuid ja koole kui ka sõjaväebaase.

Äärmusrühmitus tahab kehtestada riigis jõuga karme šariaadiseadusi, ehkki pool Nigeeria 170 miljonist elanikust on ristiusku. Vägivald on sundinud riigi põhjaosast põgenema ligi 300 000 inimest.

Boko Harami vastu on mobiliseeritud ka Nigeeria armee. Konfliktis on sel aastal tapetud 1500 inimest.

Islamistid on muu hulgas arvamusel, et jalgpalli vaatamise ja lääneliku muusika kuulamise eest on sobivaks karistuseks surmanuhtlus.

Nigeeria rahutus kirdeosas Potiskumis ründasid äärmuslased möödnud kolmapäeval rahvast hoones, kus inimesed jalgpalli Meistrite liiga veerandfinaalimängu vaatasid, ning tapsid neist kaks, teatas politsei.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles