FBI uurib Herbalife' i tegevust

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FBI uurib Herbalife' i tegevust
FBI uurib Herbalife' i tegevust Foto: SCANPIX

USA Föderaalne Juurdlusbüroo (FBI) koostöös justiitsministeeriumiga alustas tuntud võrkturundusfirma Herbalife'i tegevuse uurimist.

Financial Timesi andmetel ei ole firmale kriminaalsüüdistust esitatud ning uurimine ei pruugi tingimata süüdistuste esitamiseni viia.

Ei ole täpselt teada, mida FBI uurib, kuid varasemast on teada, et USA suurinvestor Bill Ackman on korduvalt öelnud, et Herbalife'i turundus põhineb püramiidpettuse skeemil.

Herbalife on seda eitanud. Lisaks kaitsevad Herbalife`i mitmed suurinvestorid.

Herbalife teatas, et ei ole saanud USA justiitsministeeriumilt ega FBIlt ametlikku teadet firma tegevuse uurimise kohta ega neil ei ole ka palutud edastada majandustegevust puudutavat informatsiooni.

Herbalife`i esindaja sõnul nad nendega seonduvat praegu ei kommenteeri.

Los Angelese asutatud ja seal peakorterit omav Herbalife on viimastel aastatel mitu korda skandaali sattunud.

Selle aasta alguses teatas USA konkurentsiamet, et Herbalife'i tegevuses kahtlustatakse pettust. Herbalife teatas siis, et nad teevad võimuesindajatega koostööd ning püüavad nende kohta liikuvat informatsiooni täpsustada.

Meditsiiniasjatundjad kahtlustavad, et Herbalife`i toodete pikaajaline kasutamine võib viia maksakahjustusteni.

Herbalife`i tegevus põhineb edasimüüjate võrgustikul. Möödunud aastal müüs see firma oma tooteid 4,8 miljardi dollari (3,5 miljardit eurot) eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles