Sergejev: Venemaa tegeleb terrorismiga, mitte ei võitle selle vastu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina esindaja ÜRO Julgeolekunõukogus Juri Sergejev.
Ukraina esindaja ÜRO Julgeolekunõukogus Juri Sergejev. Foto: SCANPIX

Venemaa tegeleb terrorismiga, aga mitte ei võitle selle vastu, kinnitas ÜRO Julgeolekunõukogus Ukraina esindaja Juri Sergejev.

Vastasseis Ida-Ukrainas, mida venelased üritavad avalikule üldsusele näidata kui kodusõda, on terroristlike rühmituste tegevuse tulemus, edastas Espreso.TV.

«Täna tähistatakse Jeesuse saabumist Jeruusalemma. See leiab aga aset Ukrainas toimuva agressiooni ja verevalamise taustal. Vene Föderatsiooni agentide juhtimisel tegutsevad terroristid võtsid oma kontrolli alla mitu administratiivhoonet Donetski oblastis,» rääkis Sergejev ÜRO Julgeolekunõukogus.

Ta tsiteeris ka president kt Oleksandr Turtšõnovi, kelle sõnul pole vastasseis Ida-Ukrainas mitte sõda ukrainlaste vahel, vaid kunstlikult tekitatud konflikt.

Sergejev meenutas peaministri kt Arseni Jatsenjuki hiljutist visiiti Ida-Ukrainasse, kus vaadati üle küsimused, mis valmistavad kohalikele elanikele muret ja kinnitas, et valitsus on valmis kompromissideks.

Separatistidel taolist valmidust pole, kuna nende eesmärgiks on olukorra edasine destabiliseerimine ja lähenevate presidendivalimiste nurjamine.

«Luure andmete järgi alustasid Vene eriteenistuste agendid viimasel kuul laiaulatuslikku operatsiooni. Venemaa suurendas sõjalist kontingenti piiril, saadab teele 10-20 eriteenistuse ja sõjaväeluure GRU) agendist koosnevaid gruppe. Ukrainal on olemas tõendid Vene eriteenistuse osalemisest situatsiooni keerulisemaks muutmises Ida-Ukrainas. Ukraina julgeolekuteenistus peab iga päev kinni Venemaa kodanikke. On olemas kümneid fakte. Nad kõik on võetud vahi alla ja nende antud tunnistused viitavad diversantide grupeeringute olemasolule. Neil on relvad, mida omab üksnes Vene armee. Sama taktika nagu Krimmis,» rääkis ta.

««Nad üritavad jagada relvi võimalikult paljudele tsiviilisikutele. Ühes videos on näha relvastatud rünnakut miilitsajaoskondadele Slovjanskis ja Kramatorskis. Need kinnitavad, et need on terroristid ja mitte rahumeelsed meeleavaldajad,» märkis Sergejev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles