Tuomioja: Venemaa sõjaline sekkumine viib majandussanktsioonideni

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome välisminister Erkki Tuomioja.
Soome välisminister Erkki Tuomioja. Foto: SCANPIX

Soome välisminister Erkki Tuomioja rääkis täna YLE Radio 1 Hommikuprogrammis, et majandussanktsioonid on vältimatud, kui Venemaa sekkub sõjaliselt Ukrainas toimuvasse.

Minister Tuomioja hinnangul on olukord Ida-Ukrainas äärmiselt pinev ja tõsine.

Ta loodab, et Ukraina ja Venemaa jõuavad siiski kokkuleppele. Tema sõnul võiks tagandatud presidendi Viktor Janukovõtši ja opositsioonijuhtide veebruari lõpus sõlmitud kokkulepe saada läbirääkimiste aluseks.

Presidendi kt Oleksandr Turtšõnov lubas, et kui täna kell 9 pole separatistid oblastivalitsuste hoonetest lahkunud, algab täieulatuslik terrorismivastane operatsioon. Kardetakse, et sõjaväe kasutamine meeleavaldajate vastu, võib viia Venemaa sõjalise sissetungini Ida-Ukrainas.

«Vaatame, milliseks olukord päeva jooksul kujuneb. Kui sõjaline sekkumine leiab tõepoolest aset, siis on majandussanktsioonid vältimatud,» rääkis ta.

«Venemaa vägede koondumine Ukraina piiri lähistele on kestnud pikalt. Kui Krimmis juba kasutati sõjalist jõudud, siis pole välistatud, et seda ei kasutata Ukrainas laiemalt.»

Tuomioja sõidab täna Luksemburgi, kus leiab aset Euroopa Liidu välisministrite kohtumine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles