Donetski oblasti Kremli-meelsed kutsusid Venemaad appi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Slovjanski omakaitseväelaste komandör Vjatšeslav Ponomarjov.
Slovjanski omakaitseväelaste komandör Vjatšeslav Ponomarjov. Foto: Reuters/ScanPix

Venemeelsed separatistid, kes teatasid, et on niinimetatud Donetski rahvavabariigi elanikud, pöördusid täna Vene presidendi Vladimir Putini poole ja kutsusid teda appi kaitsma neid Ukraina valitsusvägede eest.

Separatistide juht Vjatšeslav Ponomarjov esines pöördumisega Slovjanski linna hõivatud omavalitsushoones antud pressikonverentsil.

Ta palus Putinil pöörata isiklikult tähelepanu Ukrainas lahti rulluvatele sündmustele ja aidata separatiste nii palju kui võimalik.

Putini pressiesindaja Dmitri Peskov kinnitas, et president on saanud palju abipalveid Ida-Ukrainast ning jälgib sealset olukorda suure murega.

«Paraku oleme saanud Ukraina idapoolsetest piirkondadest palju abipalveid, mis on adresseeritud isiklikult Putinile, ning milles kutsutakse mingis vormis sekkuma,» ütles Peskov Vene uudisteagentuuride teatel. «Vene president jälgib sündmuste arengut neis oblastites suure murega.»

Copy
Tagasi üles