Nigeeria kirdeosas rööviti koolist üle 200 tüdruku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna täitis kõikide Nigeeria ajalehtede esikülgi eile toimunud ohvriterohke pommiplahvatuse kajastus.
Täna täitis kõikide Nigeeria ajalehtede esikülgi eile toimunud ohvriterohke pommiplahvatuse kajastus. Foto: SCANPIX

Nigeeria kirdeosas Borno osariigis ilmusid eile hilisõhtul ühte kooli relvastatud mehed ning sundisid seal ööbinud teismelised tüdrukud veoautodele ronima.
 

BBC Hausa osakonna poole pöördusid murelikud lapsevanemad, kelle kinnitusel rööviti Chiboki koolist vähemalt 200 tüdrukut.

Riigi kirdeosas tegutsevad Boko Harami terrorivõrgustikuga seotud äärmuslased, kelle jõhker tegevus muutub järjest aktiivsemaks.  Eile toimus Nigeeria pealinna Abuja eeslinnas plahvatus, mis tappis vähemalt 89 inimest. Süüdlasteks peetakse Boko Harami äärmuslasi.

Pühapäeval tapsid Boko Harami islamistid Nigeeria kirdeosas vähemalt 60 inimest. Möödunud nädalal toimus veel mitmeid ohvriterohkeid rünnakuid.

Boko Haram, mis tähendab hausa keeles «Lääne haridus on kurjast», on Nigeeria valdavalt moslemitega asustatud põhjaosas terrorirünnakuid ja inimrööve korraldanud alates 2009. aastast, kuid viimasel ajal on need muutunud eriti vägivaldseks ja ohvriterohkeks. Nad on rünnanud nii isoleeritud külasid, kirikuid ja koole kui ka sõjaväebaase.

Äärmusrühmitus tahab kehtestada riigis jõuga karme šariaadiseadusi, ehkki pool Nigeeria 170 miljonist elanikust on ristiusku. Vägivald on sundinud riigi põhjaosast põgenema ligi 300 000 inimest.

Boko Harami vastu on mobiliseeritud ka Nigeeria armee ja president kinnitas eile, et terrorivõrgustik tuleb välja juurida. Konfliktis on sel aastal tapetud 1500 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles