Läti soovib NATO ja USA sõjalise kohaloleku suurendamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
John McCain ja teised USA senaatorid kohtumas Läti presidendiga.
John McCain ja teised USA senaatorid kohtumas Läti presidendiga. Foto: SCANPIX

Läti kaitseminister Raimonds Vējonis kutsus teisipäeval NATOt ja USAd suurendama sõjalist kohalolekut Balti riikides, teatas kaitseministeerium.

«Venemaa tegevus Ukrainas, Ukraina suveräänsuse rikkumine, Krimmi annekteerimine, on muutnud kardinaalselt julgeolekuolukorda Euroopas ja maailmas. Venemaa kui potentsiaalse agressori oht Lätis ja Balti riikides on märgatavalt suurenenud, sestap oleks sellises olukorras väga tähtis säilitada tihedam koostöö NATO ja USAga, et tugevdada riigi julgeolekut ja kaitset,» ütles Vējonis USA senaatorite John McCaini, John Barasso ja John Hoeveniga kohtudes.

Kaitsemister kinnitas, et hindab USA osalust Balti õhuturbemissioonis ja täiendavate hävitajate saatmist, samuti Läti-USA koostööd sõjaliste õppuste läbiviimisel.

Kui jutt läks kaitse-eealrvele, kinnitas Vējonis, et Läti otsust täita NATOga liitudes endale võetud kohustus suurendada kaitsekulutusi ettenähtud 2 protsendini sisemajanduse kogutoodangust ja loodab seda teha 2020. aastaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles