Austraalias kukkus koolimaja juurde väikelennuk

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennufirma Wingway Air sõidutab arstiabi vajavaid inimesi ühest kohast teise ja seda üle kümne aasta.
Lennufirma Wingway Air sõidutab arstiabi vajavaid inimesi ühest kohast teise ja seda üle kümne aasta. Foto: Wingway Air

Austraalias Sydney lähistel kukkus täna hommikul ühe algkooli juures alla kahemootoriline väikelennuk Piper PA-31P, õnnetuses hukkus kaks inimest.

Seitse inimest toimetati saadud šoki tõttu haiglasse, vahendas AP.

Õnnetus juhtus kell 8.10 kohaliku aja järgi ja seda 20 minutit pärast õhku tõusmist, vahendas The Sydney Morning Herald.

Lennuk kukkus tänavale, põrutas seejärel vastu elektriposti, kahjustas mitut autot ja süttis põlema vaid mõni meeter enne koolimaja. Purunenud elektriliinide tõttu jäi elektrita tuhandeid majapidamisi.

Lennuk tekitas kahju ka autole, milles viibis kolm last ja üks täiskasvanu. Kaks last ja autojuht on nende seitsme hulgas, kes vajasid arstiabi.

«Oleme väga õnnelikud, et see ei juhtunud pool tundi hiljem ja mänguväljaku kohal,» rääkis Canley Vale’i kooli direktor Cheryl McBride ABC-le.

Politsei teatel oli lennukit juhtinud 28-aastane Andrew Wilson vahetult enne õnnetust teatanud probleemidest mootoriga. Lennujuht oli soovitanud maanduda naabruses asuval maanteel, kuid pidevalt kõrgust kaotanud lennuki piloot teatas, et lennuk on selle kohale jõudmiseks liiga madalal.

Lisaks piloodile viibis erilennukis 40ndates medõde, vahendas ABC News.

Meditsiiniabi osutav väikelennuk kuulus firmale Wingaway Air.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles