Tõmošenko pooldab erakorralise olukorra kehtestamist Ida-Ukrainas

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina presidendiks pürgiv Julia Tõmošenko külastas sisekaitseakadeemia kadette Lääne-Ukrainas Hmelnõtskõis 9. aprillil.
Ukraina presidendiks pürgiv Julia Tõmošenko külastas sisekaitseakadeemia kadette Lääne-Ukrainas Hmelnõtskõis 9. aprillil. Foto: SCANPIX

Ukraina ekspeaminister Julia Tõmošenko pooldab viivitamatult erakorralise olukorra väljakuulutamist riigi idaosas, et saada luba relvajõudude kasutamiseks.

«Minu nõuanne võimudele on alustada kiiresti sõjalise vastupanu osutamist sõjas, mille Venemaa on meile kuulutanud. Sel põhjusel on minu hinnangul esimese asjana vaja kuulutada välja erakorraline olukord neis oblastites, kus agressiooni toime pannakse,» ütles Tõmošenko kolmapäeval väljaandele Raadio Vaba Euroopa.

«See laiendab meie valikuid ning lubab kasutada sõjaväge,» lisas ekspeaminister.

Tõmošenko möönis, et Ukraina relvajõud, miilits ja eriteenistused on «äärmiselt kehvas seisus, olles demoraliseeritud ning kaasaegseks sõjaks täielikult ettevalmistamata».

Vajalik on välja kuulutada erakorraline olukord «ning otsida patriootlikke sõjaväelasi, ohvitsere ja eriteenistuste töötajaid, kes on valmis võtma vastutuse Ukraina kaitsmise eest», lisas ta.

Tõmošenko on kandidaat 25. maile kavandatud presidendivalimistel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles