Ohvrite arv Džomolungmal tõuseb

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nepali ametivõimude teatel sai Džomolungmal täna varahommikul juhtunud lumelaviinis surma vähemalt 11  mägironijat, kuid mitmed on veel kadunud.

Varem oli turismiministeeriumi esindaja teatanud üheksast hukkunust, vahendas AFP. Tegemist on sealse mägironimisajaloo kõige traagilisema päevaga.

Turismiministeeriumi alpinismiosakonna esindaja Tilak Ram Pandey ütles Reutersile, et kolm šerpat sai vigastada.

Lumelaviin juhtus kella 6.30 paiku (kohaliku aja järgi) just sel küljel, kust mägironijad üritavad tõusta maailma kõrgeima mäe (8850 m) tippu.

Õnnetuspaika kiirustasid päästetöötajad ja teised baaslaagris viibinud alpinistid. Kathmandust asus teele päästekopter.

Nepali mägironijate liidu esindaja Ang Tsheringi kinnitusel on kõik ohvrid kohalikud šerpad, kes pingutasid alpinistide köisi, kui lumemass liikuma läks.

Džomolungma baaslaagrisse on kogunenud sajad mägironijad ja nende saatjad, et oodata ilmastikuolude paranemist ja üritada siis viimast korda sel hooajal tõusta maailma kõrgeima mäe tippu. Mägironimishooaeg Nepalis saab läbi mai lõpus.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles