Tõmtšuk: Ida-Ukrainas tegutsevad Krimmi hõivanud Vene sõdurid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krimmi ülemraada hoonele heisati 27. veebruaril Vene riigilipp.
Krimmi ülemraada hoonele heisati 27. veebruaril Vene riigilipp. Foto: SCANPIX

Ukraina eriteenistused said kinnitust, et Krimmi Autonoomse Vabariigi ülemraada hoone võtsid 27. veebruaril oma kontrolli alla Vene eriüksuslased.

Sõjalis-poliitiliste uuringute keskuse juht Dmitri Tõmtšuk kirjutas sellest oma Facebooki kontol. Tema andmetel hõivasid sealse raada Vene õhudessantvägede 45. polgu eriüksuslased.

«Nüüd võtavad sama polgu sõjaväelased aktiivselt osa ekstremistlikest aktsioonidest Ida-Ukrainas, olles nö löögirusikaks ja kohalike võimuorganite ning jõustruktuuride hoonete peamiseks hõivajaks,» rõhutas ta.

Slovjanski administratsiooni hoone võttis oma kontrolli alla just selle 45. polgu eriüksuslased, rõhutas ta.

UNIAN on varem kirjutanud, et 27. veebruaril hõivasid Krimmi Autonoomse Vabariigi ülemraada ja ministrite nõukogu hooned erimärgistuseta vormiriideid kandnud relvastatud isikud. Hoonetele heisati Vene Föderatsiooni lipud.

Ministrite nõukogu esimees Anatoli Mogiljev püüdis tookord pidada terroristidega läbirääkimisi. Need aga keeldusid ja väitsid, et neil pole läbirääkimiste pidamiseks volitusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles